Parrådgivning Solna

Parrådgivning Solna

Många par behöver ta till parrådgivning, i Solna finns det flera olika ställen som erbjuder det. Parrådgivning för många kännas skrämmande och något som man tänker att andra ägnar sig åt och därför drar man sig för det. Men många kommer också ut ur parrådgivningen som bättre rustade för sin relation. Att genomgå en separation är för många en väldigt smärtsam period i livet. Men många par kan undvika det genom att gå i parterapi.

Några bra frågor att ställa sig själv när man gemensamt beslutar sig för att anlita professionell rådgivning kan vara:

  • Vill jag till 100 % fortsätta i den här relationen
  • Vilka egenskaper/vanor behöver jag förändra för att det ska funka
  • Är jag villig att göra ovanstående
  • Är det rimligt att jag förväntar mig att min partner kan ändra alla sina vanor
  • Kan jag förvänta mig att terapeuten kommer hålla med mig i allt 

När par bestämmer sig för att söka hjälp och att gå i terapi är det, förhoppningsvis i alla fall, för att båda parterna när en ömsesidig vilja att reparera relationen och de svårigheter som de står inför. Sannolikt ligger det många gräl bakom men också försoningssamtal och en ömhet kring att man vill varandras bästa. Den biten brukar vara en av de sakerna som rådgivaren behöver trycka på. Med tiden har nyförälskelsen lagt sig och man har glömt bort kärleken man kände för varandra till en början. Kvar finns den vardagliga stressen, allt som ska hinnas med och återkommande tjafs om tvättning och tömning av diskmaskinen och andra liknande bestyr.

Parrådgivning i Solna

För par som är i fasen att söka rådgivning och är boende i Solna så finns det att tillgå på en mängd olika mottagningar. Exempelvis Söderstöd familjerådgivning, Acord Familjerådgivning, Aktiv Familjerådgivning AFR, Familjerådgivningen City, Framnäsgruppens familjerådgivning, Dialogisk Praxis, AB Parrådgivarna Sverige och CB Psykoterapi Handledning AB.

Det är viktigt innan terapin att man har realistiska förväntningar både på sin partner, rådgivaren och inte minst sig själv. Det är en magisk formel eller magisk dryck som väntar därinne som kommer göra att alla problem försvinner över en natt. Att behöva skiljas från den man älskar är det inte många som vill och många par kan undvika det genom att gå i parterapi.