Beställa en sminkspegel med belysning? Tänk på det här

Att beställa en sminkspegel med belysning kan verka som en enkel uppgift men det finns anledning att tänka till. Det finns idag ett stort utbud av olika modeller och med det också olika funktioner.

Huvudsyftet med en sminkspegel med belysning är såklart att man ska få ett bra ljus när man sminkar sig, vilket inte alla varianter lever upp till. Utöver det finns även några andra saker att tänka på – läs mer om vad här.

Olika typer av belysning

Sminkspeglar med belysning finns i många olika modeller och varianter. Vissa har tillexempel flera stora glödlampor och andra har istället små dioder. Här är det särskilt viktigt att tänka till eftersom dom olika ljuskällorna ger olika bra ljus. För en lyckad sminkning vill man ha så bra ljus som möjligt men det beror också på var spegeln ska placeras.

Olika typer av belysning som finns på sminkspeglar:

  • Glödlampor
  • Ljusramar (LED)
  • Dioder
  • Ljusslingor

Storlek

Sminkspeglar med belysning finns även i många olika storlekar och som fristående eller vägghängda och också här kan det vara bra att fundera över vilket behov som finns. Gör det något att den sitter fast på samma ställe hela tiden eller skulle det vara bättre med en som enkelt kan flyttas runt?

En större spegel kan vara enklare att arbeta framför än en som är väldigt liten men det är såklart också en smaksak.

Kvalitet och prisklass

Vilken typ av belysning och storlek på spegeln har kommer givetvis att påverka priset. En bra spegel behöver dock inte vara den allra dyraste men det är klokt att göra lite efterforskningar gällande kvalitet.

Finns omdömen från tidigare kunder, som valt att beställa en sminkspegel med belysning från samma butik, brukar det kunna ge en bra fingervisning på om produkten håller måtten eller inte. Det kan också vara en idé att kolla efter och välja en leverantör som erbjuder garanti framför en som inte gör det.

Beställa en sminkspegel med belysning – sammanfattning

Den som funderar på att beställa en sminkspegel med belysning har minst sagt en del att fundera på. För att den verkligen ska göra sitt jobb är det klokt att hoppa upp något snäpp när det kommer prisklass och välja bort dom allra billigaste och ofta lite sämre speglarna. Kontrollera vilken typ av belysning som finns, om kvaliteten verkar okej samt fundera på vilken storlek som är aktuell.