Kunskap ökar vinstchanserna

Kunskap ökar vinstchanserna

Många spelare tror att det inte finns någon fungerande strategi för ett turspel som keno, eftersom det helt och hållet är slumpen som avgör vilka nummer som dras. Det stämmer förvisso att det inte finns något sätt på vilket du kan avgöra vilka nummer som maskinen eller slumpgeneratorn kommer dra, men det innebär inte att det inte finns någon strategi för detta spel. Istället för att basera sin kenostrategi på turnummer eller de nummer som anses vara “heta” eller “kalla”, kan spelaren förbättra sina odds genom att hålla sig till en fungerande strategi och helt fokusera på det som spelaren faktiskt kan kontrollera, nämligen insatsen.

Spelarens inflytande i keno

I traditionell keno kan du som spelare endast kontrollera två faktorer i spelet: hur mycket pengar du satsar och hur många nummer du väljer att spela på. Dessa bägge faktorer är det enda inflytande du har på spelets resultat, vilket betyder att du måste förstå hur dessa beslut påverkar dina odds.

Grunderna i keno

Keno är i grund och botten ett småskaligt lotteri. Spelarna väljer ett visst antal nummer att spela på av de 70 eller 80 nummer som är tillgängliga, varpå 20 av dessa dras helt slumpmässigt. Hur många nummer du har valt påverkar inte hur stor din insats blir, men den avgör däremot hur många nummer du måste pricka in för att vinna. Till skillnad från vissa andra casinospel bör du undvika att spela alltför försiktigt. Att endast välja ett fåtal nummer ökar varken dina möjligheter att vinna eller minskar risken för att du förlorar, och gör det dessutom omöjligt för dig att vinna de större vinsterna. Det är inte alltid lätt att vinna på Keno men sätter man sig in i spelet kan man absolut öka sina vinstchanser.

Att välja ett fåtal nummer

Att spela på ett fåtal nummer är inte optimalt. Om du exempelvis bara väljer tre nummer måste du pricka in två av dessa för att överhuvudtaget vinna någonting. Oddsen för att pricka in ett av de tre numren är tre på 70 eller tre på 80, beroende på hur många nummer som finns i spelet. Oddsen för att pricka in ytterligare ett eller till och med två nummer är ännu högre. Genom att spela på fler nummer har du råd med några fler missar.