Att vinna eller förlora

Att spela lotto innebär att man hoppas på att slumpen ska slå till och de numren man själv har ska matcha de som blir dragna. Om detta händer har man vunnit och kan glädjas åt att bankkontot blir lite fullare. Det finns dock inte bara en möjlighet att vinna, utan flera olika. Detta gör lottospel mycket roligare och mer dramatiskt. För mer info om lotto tipsar vi om denna webbsida.

Olika vinstmöjligheter

När man spelar lotto med Svenska Spel finns det inte bara en möjlighet att vinna och därmed få hem storvinsten. Det är inte som att spela poker eller roulette, där det bara finns en vinnare och resten är förlorare. Med lotto kan flera vara vinnare och det finns flera olika vägar att nå till vinsten. Möjligheterna som finns i Sverige med Svenska Spel är:

  • Man har sju av sju rätt
  • Man har jackpotnumret rätt
  • Man har både sju av sju rätt och jackpotnumret
  • Man har sex rätt och ett tilläggsnummer

Den egna lottoraden består av sju nummer med möjlighet att köpa ett tilläggsnummer (jackpotnumret). Under lottodragningen dras sju nummer och dessa ska matcha med lottoraden. Om de gör det så har man vunnit. Dessutom dras jackpotnumret och fyra tilläggsnummer. Om man har det rätta jackpotnumret har man också vunnit och om man dessutom har de sju ursprungliga numren rätt så har man fått det bästa möjliga priset, drömvinsten. Tilläggsnumren möjliggör en annan vinstkategori: 6+1. Om man har sex rätt på sin lottorad och det sista numret matchar ett av tilläggsnummer så är man också en vinnare. Kort sagt finns det helt enkelt flera möjliga vägar att vinna på lotto vilket gör spelet otroligt spännande och dramatiskt. Allt är inte som det först verkar och man kan gå hem med en stor vinst trots att man först trott att allt är kört.

Inte ensam

I lottospelet finns inte bara en vinnare. Man är dock inte motståndare med de andra i en klassisk mening, alla kan ju bli vinnare! Med olika sätt att vinna så förblir spänningen från början till slut och man vet aldrig vart spelet kommer ta en.