Catering i Stockholm – hur ser utbudet ut?

Catering är lättsamt och tidsbesparande, något som många i Stockholm kommit underfund med. Det tycks finnas en stor efterfrågan inom området och därmed finns också ett stort utbud. Med det finns såklart många fördelar och det enda som egentligen är en nackdel är att det kan vara svårt att välja firma. Läs mer om catering i Stockholm, olika valmöjligheter och andra tips här.

Stort utbud av firmor som erbjuder catering i Stockholm

Ja, att det finns ett stort utbud av firmor som erbjuder catering i Stockholm råder det inga tvivel kring. Det är en levande stad där det alltid händer något och att beställa caterad mat är vanligt både bland privatpersoner och företag. Det kan rent av vara svårt att hitta i djungeln bland alla firmor som erbjuder catering och det finns anledning att inte välja den första bästa, utan i stället kolla runt lite först för att hitta den som verkligen känns rätt.

Ett tips är att be om både offerter och referenser, samt att se till att lägga beställningen i tid. Den som kommer en eller två dagar innan maten ska serveras kommer troligen få ångra sin tidsoptimism, eftersom många firmor anlitas flitigt och har fullt schema nästan jämt.

Stora valmöjligheter för olika typer av mat

Det finns inte bara många firmor som erbjuder catering– det finns också många valmöjligheter när det kommer till olika typer av mat. Det finns klassisk ”cateringmat” så som bufféer, mingelmat och smörgåstårtor men också varma rätter som serveras som portioner. Många cateringfirmor i Stockholm har dessutom, tack vare efterfrågan, kunnat nischa sig inom speciella områden när det kommer till mat. Några exempel är:

  • Vegetarisk mat
  • Vegansk mat
  • ”Raw Food”

Är man ute efter något specifikt finns alltså ännu fler anledningar att verkligen kolla igenom utbudet innan man gör en beställning. Nästan alla har garanterat någon form av buffé men långt ifrån alla har vegansk eller annan specialkost på menyn, även om också det blir mer och mer vanligt i branschen.

Dock finns ett par firmor som lagar maten helt efter kundens önskemål och där man alltså inte behöver välja från en färdig meny. Detta brukar dock vara dyrare men ska man catera inför ett speciellt tillfälle, till exempel ett bröllop, kanske det kan vara värt att kosta på lite extra.