Tre anledningar till att ha sin sida hos Onlinelistan

Har trafiken till hemsidan minskat? Eller ökar försäljningen i webbshopen helt enkelt inte i den takt som önskas? Internet är ett virrvarr av hemsidor och länkar och för att synas i konkurrensen kan man helt enkelt behöva lite hjälp på traven. Nedan listas tre anledningar till varför det är fördelaktigt att ha sin hemsida listad hos Onlinelistan.se:

  • Förbättrar sidans SEO
  • Ökar sidans synlighet på internet
  • Sidan framstår som vettig och förtroendeingivande

Ökar sidans synlighet på internet

Onlinelistan fungerar som ett register över olika webbplatser. På Onlinelistan kan man som besökare enkelt scrolla mellan olika kategorier och underkategorier, tills man hittat det specifika tema som man letar efter. Det kan handla om allt från datorer till politiska ämnen eller nöjen och kulturliv. Det är helt enkelt ett relativt enkelt sätt att hitta relevanta hemsidor med produkter man vill köpa eller information man vill läsa. Genom att ha sin webbplats publicerad hos Onlinelistan ökar chanserna för att mer trafik ska drivas till ens webbplats, eftersom man då finns tillgänglig för besökare som bläddrar i Onlinelistans digitala katalog.

Förbättrar sidans SEO

Onlinelistan anses vara en trovärdig sida av google. Det innebär att en hemsida som Onlinelistan länkar till också anses mer trovärdig av google, vilket automatiska förbättrar dess SEO. Det innebär att hemsidan hamnar högre upp i googles lista över sökningar, vilket i sig tenderar att generera i fler besökare till hemsidan, och en ökad försäljning för webshopen.

Sidan framstår som vettig och förtroendeingivande

Onlinelistan tar ut en årlig avgift på 399 kronor från alla som vill få en hemsida listad hos dem. Detta kan låta som en onödig avgift, eftersom det finns webbkataloger som inte kostar ett öre. Men priset har faktiskt en fördel. I kostnaden ingår också att Onlinelistan genomför en granskning av hemsidan, i syfte att se att den följer Onlinelistans riktlinjer. Dessa består bland annat av att hemsidan måste vara trovärdig och inte fåt innehålla olagligt eller stötande innehåll. Genom att vara listad hos Onlinelistan kan man därför ge ett bra intryck till besökare, eftersom dessa vet att sidan har granskats och att den är seriös.