Ansiktsbehandling – Dr Dennis Gross

Ansiktsbehandlingar kan göras både hemma själv och hos legitimerade dermatologer och hudterapeuter. Beroende på salong används olika hudvårdsmärke. Här förklaras lite närmare vad just hudvårdsmärket Dr Dennis Gross för något och vad man kan förvänta sig av en ansiktsbehandling med deras produkter.

Vad är Dr Dennis Gross?

Dr Dennis Gross är ett amerikanskt hudvårdsmärke som likväl som många andra hudvårdsmärken profilierar sig som ett företag som tar fram produkter baserat på vetenskap och forskning. Alla deras produkter är veganska och därför inte heller testade på djur, något som kan vara bra att känna till för de som aktivt vill använda sådana produkter och tester. Vidare är det hudvård som anses vara skonsam mot hud som är känslig, produkterna är enligt Dr Dennis Gross säkra att använda sig av utan att bekosta resultatet som hudvårdsprodukterna förväntas ges på huden.

Exempel på ansiktsbehandlingar?

Är du intresserad av en ansiktsbehandling där produkter från Dr Dennis Gross används finns det flera olika behandlingar att välja på och görs utifrån din hudtyp. Exempel på ansiktsbehandling kan vara:

Känslig hy eller Rosacea – Clinical Alpha Beta Sensitive Peel

En kemisk peeling i två steg som exfolierar huden och verkar antiinflammatoriskt. Det är en mildare typ av behandling som passar för de med känslig och torr hy, resultatet ska bidra till att huden ser yngre ut.

Alla hudtyper – Clinical Alpha Beta Face Peel

En exfolierande ansiktsbehandling som bland annat kan minska fina linjer, synliga porer och pigmenteringar i huden. Det är en behandling som passar alla hudtyper och som kan göras vid ett enstaka tillfälle eller under en längre kur för ett resultat som varar längre.

Hur kan en ansiktsbehandling gå till?

Alla ansiktsbehandlingar går till på olika sätt, här är ett exempel på en ansiktsbehandling där Dr Dennis Gross hudvårdsprodukter används.

  • Konsultation – Innan behandlingen genomförs sker en konsultation med den som ska få behandlingen av hudterapeuten för att säkerställa att den passar.
  • Ansiktsbehandlingens olika steg – ett exempel på en ansiktsbehandling där Dr Dennis Gross produkter används är Clinical Retinol Treatment som följer tre steg. I detta fall exfolieras huden i ett första steg, sen i det andra läggs en retinolpeeling och sist avslutas behandlingen med att lägga en hyaluronsyregel på huden.
  • Råd efter behandlingen – Efter att man avslutat sin behandling är det inte ovanligt att man får tips och råd på hur man bäst sköter om huden efter att behandlingen gjorts.