TV-programmet Solsidan

Solsidan är, precis som rubriken antyder, ett svenskt TV-program som antagligen de flesta svenskar har hört talas om. Solsidan är en komediserie som har gått på kanalen TV4. Serien är uppkallad efter en del av Saltsjöbaden. Serien är skriven och gjord av Felix Herngren, Ulf Kvenser, Jacob Seth Fransson samt Pontus Edgren.

Serien hade sin premiär år 2010 och sändes för sista gången 2015, det vill säga fem säsonger och totalt 50 avsnitt. Det första avsnittet sågs av drygt 1,8 miljoner människor i Sverige och var det fjärde mest sedda programmet den veckan. Den första säsongen var den mest sedda serien på TV4 och slog därmed bland annat det stora och välbekanta underhållningsprogrammet Let´s Dance.

Serien fortsatte att vara riktigt populär bland det svenska folket. Den andra säsongen kom 2011 och premiäravsnittet sågs av mer än 2,5 miljoner människor! Detta ledde till de högsta tittarsiffrorna för TV4, förutom några sportsevenemang samt två avsnitt av Let´s Dance, under hela 2000-talet!

Vad handlar serien Solsidan om?

Solsidan handlar om den 39-årige tandläkaren Alex Löfström (som spelas av Felix Herngren) som tillsammans med sin flickvän Anna Svensson (Mia Skäringer) flyttar tillbaka till sitt barndomshem på Solsidan i Saltsjöbaden. Tillsammans väntar de sitt första barn. Flickvännen Anna arbetar som skådespelerska och upplever att hon inte riktigt passar in på Solsidan, men gör det hon kan för att passa in. Mona Malm som spelar Alex mamma Margareta har sålt barndomshemmet till Alex och Anna men kommer förbi huset när hon själv vill det.

Alex träffar givetvis sina gamla barndomskompisar som bor kvar på Solsidan, bland annat Fredde Schiller (Johan Rheborg) och Ove Sundberg (Henrik Dorsin). Fredde bor tillsammans med sin fru Mickan och deras två barn i ett av Solsidans största och finaste hus. Ove bor med sin fru Anette (Malin Cederbladh) och ses av de flesta, om inte alla, som väldigt tråkig och snål.

Den omåttligt populära komediserien Solsidan tar upp de problem och utmaningar som kan uppstå i livet mellan 25- och 45-årsåldern med allt vad familjebildning, socialt umgänge, singel- familje- och småbarnsliv, relationer och karriär. Helt enkelt en serie som passar de flesta!