Hitta rätt löparsko

Denna artikel är skriven för dig som funderar på att köpa ett par bra träningsskor till ett schysst pris. Helt enkelt några tips på vägen för att få tillgång till det största utbudet, till de lägsta priserna. För att göra det hela mer konkret ponerar vi att du är ute efter ett par löparskor från ett av de ledande sportmärkena Reebok. Vi antar också att du är en kvinna, 167 cm lång och väger runt 60 kilo. Du är ingen van löpare, men har lovat dig själv att ta tag i träningen och ser framför dig hur du jobbar upp din kondition i elljusspåret cirka 3 gånger i veckan. Målet är att springa tjejmaran om ett år och du letar nu efter ett par bra löparskor i storlek 38.

Reebok på nätet

Utbudet av prisvärda Reebok skor i storlek 38 är stort i många sportbutiker men går inte att jämföra med utbudet som går att hitta bland e-butikerna på nätet. Att satsa på att handla din Reebok-löparsko på nätet har den stora fördelen av att priset ofta är lägre än i butik. Detta beror på att butiken på nätet slipper kostnader för lokal och personal och kan därför hålla ett lägre pris.

Välj sko utifrån förutsättningar

För att hitta rätt sko för dig finns det några saker som du bör tänka på. Givetvis är det en löparsko som är anpassad för utomhusbruk i terräng som är ditt självklara val, men det gäller också att hitta skon som passar din träningsform, vikt, fot och ditt löpsteg. Du har planer på att springa längre sträckor när du väl jobbat upp konditionen och därför är det bäst att välja en stabil och lite tyngre sko eftersom att de skyddar bättre mot slitage och skador. Eftersom att du är normalviktig så behöver du inte tänka närmre på att hitta en löparsko med extra stötdämpning utan kan fokusera på en sko med normal stötdämpning. Eftersom att din fot också påverkar ditt löpsteg och därmed valet av skor bör du se efter om du har ett högt eller lågt fotvalv. Har du ett lågt fotvalv är det sannolikt att du skjuter ifrån med insidan av foten. Därför behöver du en sko med så kallat proneringsstöd – ett uppbyggt stöd i sulan. Högt fotvalv mår bäst i en stabilare sko med svängd läst och ett normalt fotvalv ger dig möjlighet att välja sko. När du vet vad för typ av sko du behöver är det e-butiken som kan erbjuda dig ett par prisvärda Reeboks.