Cykla på din herrcykel – med stil

Cykla på din herrcykel – med stil

För de flesta, som kanske inte har något större intresse av cykling, kan riktigt cykelintresserade ibland sticka ut på grund av utseendet. Vindformade hjälmar, tajts och andra tillbehör är inte alla riktigt vana vid. Men just dessa tillbehör är kanske mer för racingcyklarna. Den som har köpt en klassisk herrcykel vill kanske också se bra ut under körningen.

Så vad ska man egentligen tänka på? Här ger vi ett par tips:

Undvik keps under hjälmen

Det är rätt populärt, men likväl något som många skulle avråda ifrån. Kepsens huvudsakliga syfte är helt enkelt att skydda mot solen. Undvik helt enkelt att bära plagget om du också ska bära hjälm. De båda bör inte bäras i kombination med varandra.

Benvärmare

Cyklar du med benvärmare bör strumporna inte bäras över dem. Det kan fungera i vissa sammanhang, och då framförallt i tävlingar och vissa typer av tävlingar, men i allmänhet är det något som bör undvikas.

Shorts

Tajta shorts bör vara svarta, och inte för korta. Det här är i huvudsak aktuellt för tävlingscyklister och cyklister med sådana typer av cyklar. Du som ledigt pendlar med en herrcykel till jobbet behöver knappast tänka på detta.

Strumpor

Strumporna får gärna vara långa, och i egentligen i vilken färg som helst. För den som ska klä sig lite mer som en sportcyklist är dock gråa strumpor att undvika. För dig som ledigt ska använda en herrcykel är det viktigaste att strumporna matchar övriga klädseln. Ett plus är om klädseln i sig också matchar med cykeln. Tänk på att bära strumpor i rätt material om du ska cykla en längre sträcka. Här kan bambustrumpor rekommenderas i många fall. De är särskilt mjuka, följsamma och hjälper framförallt till med att hålla fötterna torra vid fotsvett. Vidare motverkar de odör.

Faktum är att du inte behöver särskilt många specialplagg om du enbart cyklar kortare sträckor på en klassisk herrcykel. Om du inte strävar efter att cykla så snabbt som möjligt, eller väldigt långa sträckor, kan du satsa mycket på stil, snarare än det praktiska. Med det sagt kan du välja kläder i rätt material, utan att nödvändigtvis behöva kompromissa med det estetiska.