5 varianter av mingelmat på catering i Stockholm

Mingelmat är perfekt att bjuda på när man vill lätta upp stämningen eller som lättare tilltugg på en fest. Något som passar när det inte är att sitta ner vid långbord som gäller när maten ska ätas. I Stockholms matkultur hittas en rad olika varianter. Varför inte testa på något nytt nästa gång mingelmat ska serveras.

Minihamburgare – Klassiska hamburgare i nytt format

I Stockholm finns mängder av restauranger och hamburgerbarer där man kan köpa hamburgare. Men det är bara några få av dessa som kan erbjuda mingelmat till fester och event. En del har däremot valt att fokusera på denna målgrupp genom att skapa minihamburgare. Små hamburgare med olika kryddor och tillägg som man kan äta flera stycken av innan mättnadskänslan slår in.

Skorpor med pålägg – Både mat och fika

Det är inte bara restauranger och cateringföretag i Stockholm som kan kontaktas för catering av mingelmat. Även en del caféer kan erbjuda denna lösning. Detta inte minst om man söker något att äta som ligger i gränslandet mellan mat och fika. Ett exempel är matiga skorpor med skinka, ost eller annat inbakat i skorpan.

Tacomingel – En klassiker

Taco har alltid förknippats med festmat och det passar även bra på mingelfesten även om man får förbereda lite mer än bara vid klassisk tacos. Men både köttfärstacos och kycklingtacos fungerar om man skapar små färdiga nachos. Önskas tacomingel kan catering köpas in från restauranger som erbjuder tacos eller mexikansk mat.

Lyxmingel med ost och choklad

Att gå på chokladprovningar, ostprovningar och vinprovningar är uppskattat och kan ske på en rad ställen i Stockholm. Hos vissa av de företag som erbjuder dessa provningar går det även att beställa mingelmat med företagets specialiteter. Ett exempel är företaget som erbjuder chokladprovningar som även kan erbjuda catering med choklad- och ostpraliner. En exklusivare mingelmat som bör kombineras med dricka av ädlare valör. Knappast det billigaste alternativet – men mycket uppskattat.

Mingel från havet

Ut mot kusten finns flera fiskrestauranger där menyn enbart består av vad havet har att erbjuda. Ska ni ha en fest på en ö eller i en festlokal med fin utsikt över kusten kanske mingelmat från dessa restauranger kan vara passande.