Därför är loom bands så populära

Loom bands är namnet på de fiffiga små gummiband som finns tillgängliga i flera olika färger och mönster. Du kan enkelt använda dem för att tillverka iögonfallande vänskapsband, smycken och andra spännande projekt. Faktum är att de är så pass mångsidiga att barn till och med kan skapa gåvor till sina vänner med hjälp av dessa band!

Vad är loom bands egentligen?

Loom bands är små färggranna band som är tillverkade av antingen plast, gummi eller silikon. Dessa kan sammanfogas för att skapa allt från armband till figurer och andra föremål. Det fina med dessa band är att de har ett förhållandevis lågt pris och kan användas för så många ändamål. Barn och ungdomar kan ägna många timmar åt att sammanfoga banden till olika sorters armband och liknande.

Varför är de så populära?

De färgglada banden har blivit allt mer populära bland barn i skolåldern under det senaste året. Det finns mängder av Facebooksidor och liknande som är helt och hållet tillägnade loom bands och deras förträfflighet. Dessa är fyllda med bilder på de olika kombinationer av färger och stilar som är möjliga att åstadkomma med banden. Dessa kan du med fördel besöka för att finna inspiration till föremål att skapa.

Banden är väldigt populära bland såväl killar som tjejer och kan även vara aktuella för barn i olika åldrar. Det går nämligen att lära barn så unga som fyra år att kombinera banden för att skapa saker. Äldre barn kan istället fokusera på att skapa allt mer komplicerade kombinationer av band för att få till stånd mer uppfinningsrika föremål. Detta har bidragit till leksakens omåttliga popularitet.

Några exempel på föremål som kan tillverkas med banden är:

  • studsbollar
  • leksaksormar och andra leksaksdjur
  • armband
  • soffkuddar
  • dekorationer till krukor och liknande.

Som du märker går det att skapa nästan precis vad som helst med dessa plast-, gummi- eller slikonband. I slutändan är det i princip bara barnets fantasi som sätter gränser för vad som är möjligt att göra med banen. Och barn brukar som bekant ha en fantasi som inte liknar något annat!